Föredrag & Skrivarverkstad

Jag nås enklast på mail:ulrika.h.sanden@gmail.com

Om ni önskar telefonkontakt, skicka ett mail så kan jag ringa upp.

Detta kan jag erbjuda:

Såväl föredrag som kurser är fria från krav på positivt tänkande. I stället innehåller de svart humor, vardagslivsforskning och ett aktivt görande.

 

* Föredrag

2004 opererade jag en hjärntumör från högra temporalloben, ett av flera kognitiva centra i hjärnan. Det ledde till svårigheter med läsning, inlärning, minne, ilska och impulskontroll. Min första arbetspraktik var att koka personalkaffe på stadsbiblioteket i Lund 2005. Sedan dess har det blivit en bok, ett maraton, socionomjobb och ett nordnorskt äventyr. De senaste två åren har jag drabbats av parkinsonism till följd av hjärntumören men det har inte stoppat mig från att fullfölja mina masterstudier.

Studierna handlar om att finna förnöjsamhet och att leva i nuet. Till min hjälp har jag den nordnorska bygd som jag bodde i februari 2010-juni 2014. En överlevnadskunskap nedärvd från generationer av kämpande nordlänningar. Idag synlig i dess hjälpsamhetskultur och förmåga att acceptera livet som det är.

Jag bjuder på konkreta tips och exempel på hur man lever med hjärnskador, cancer och parkinson. Samt hur man kan hjälpa patienter med allvarliga sjukdomar. Psykiskt såväl som fysiskt och socialt. Det handlar inte bara om att hitta tillbaka utan om att hitta nytt.

 

* Skrivarverkstad

Jag har drivit kreativa skrivarverkstäder sedan 2006, främst i grupper med psykiska och/eller fysiska funktionshinder. Min bakgrund som socionom, skribent, författare och dessutom hjärnskadad har givit mig en unik och spännande roll som kursledare. För närvarande går all min energi åt till uppsatsarbete och forskning men från och med januari 2015 går det bra att boka in mig.

 

* Referenser för såväl föredrag som skrivarverkstad finns.

 

* Omdömen

Från neurospecialiserad psykolog:

"Jag har lyssnat på Ulrika som föreläsare och kan starkt rekommendera henne som föreläsare. Det är mycket värdefullt att få lyssna på en initierad talare som vet vad hon talar om. Ulrika har genom sin rehabilitering med kognitiva nedsättningar efter hjärntumör unika erfarenheter, som hon förmedlar på ett bra sätt. Ulrika kan ge inspiration och erfarenheter om att det är möjligt att hitta till ett aktivt och rikt liv efter en hjärntumör, och ge tips och kunskaper om olika strategier."

Jerry Larsson, Leg. Psykolog / Specialist i neuropsykologi, Leg. Psykoterapeut.

 

Angående skrivarverkstad:

"Ulrika hade en skrivarkurs hos oss i Vellinge kommun, som präglades av värme och engagemang. Hon hade en egen historia att berätta samt en förmåga att inspirera deltagarna till aktivitet. Dessutom var hon lyhörd för gruppens önskemål och fick alla att känna sig viktiga. Vi kan varmt rekommendera Ulrika till andra!" /Bo Frederiksen, Aktivitetsledare, Vellinge kommun

 

Från TV4: Vad har varit bäst? Malou von Sivers svar efter en av säsongerna av efter tio:

"Det är oerhört svårt att säga. Det är lättast att komma ihåg de inslag som ligger närmast i tiden till exempel intervjun med Leif GW Persson , när Thorsten Flinck lärde mig att spela teater, Fredric Karén som berättade hur han följde sin kompis till en dödsklinik i Schweiz, Ulrika Sandén som berättade vad livet hade lärt henne efter hennes hjärntumör. Hennes erfarenheter om vad som är viktigast i livet gjorde stort intryck på mig och gav mig många tankar om mitt eget liv".

 

 

Pris:

Föreläsning 1 timme + diskussion ................... 7 000 kr

Föreläsning och diskussion halvdag ................. 8 000 kr

Föreläsning och handledning heldag ............... 10 000 kr

Pris kan diskuteras vid ex samordning av flera föredrag under samma vecka samt gällande ideella föreningar.

Alla priser är inklusiver sociala avgifter, exklusive moms

 

Copyright © All Rights Reserved